Get Adobe Flash player

Artikelen

Tweede Grand Prix  Forus (Noorwegen)

Woensdag is het team vertrokken uit Vaasa om een fantastisch mooie route van 22 uur af te leggen door de Noorse bergen. Vrijdag aan het eind van de ochtend kwam het team aan bij de baan in Forus. Dirk en het team hebben die middag bij de baan dan ook de motoren klaar gemaakt voor de volgende dag. Direct naast de baan hadden we een hotel geregeld om te overnachten en die was geweldig, wat een luxe.

Na een heerlijke nacht in het hotel is het dan zover de tweede GP van het jaar.

Training en start training verliep goed en we hoopten dat het ook zo ging in de wedstrijd.

Maar toen Dirk de eerste heat de baan op moest deed zijn motor het niet meer, dus pakte Dirk zijn reserve motor. En dat leverde meteen al weer wat stress op voor deze heat. Hij werd dan ook 4e en behaalde maar 1 puntje helaas.

Gelukkig hebben ze het probleem al gauw gevonden en kon Dirk de tweede heat wel op de juiste motor. Alleen als 1 keer iets tegen zit gaat er vaak meerdere dingen tegen zitten. Dirk werd in de tweede heat 3e en derde heat weer 4e. Na wat aanpassingen aan de motor ging het stukken beter in de vierde en vijfde heat, hij pakte een 2e en een 1e plaats. En kwam daardoor nog in de halve finale.

In deze halve finale had Dirk er zin in om nog wat punten te pakken, maar dat mocht niet zo zijn. Dirk zijn tweede versnelling deed het niet meer en moest het uitrijden in de eerste versnelling. Stel dat er nog iemand uitviel of iets gebeurde kon hij nog wat punten mee pakken, maar Dirk werd hierin dus vijfde en behaalde geen punten.

Dirk werd hier 10e en was naar omstandigheden wel tevreden, het team gaat op naar de volgende Grand Prix welke 13 Juli in Marmande zal plaatsvinden.

DSC 0082

DSC 0097

DSC 0546

DSC 0699